Sminteala Acatistului Sfintilor Inchisorilor!!!

  Foarte multe site-uri "ortodoxe" răspândesc sminteala foarte gravă a acestui "acatist" neaprobat de Biserică.


   Voi da ca  exemplu pe cel regăsit pe site-ul oficial al Mănăstirii Dervent, în acest link.

Pentru a acoperi neorânduiala comisă, administratorul site-ului Dervent.ro invocă niște paragrafe ale "sfântului" Serafim Rose (om care nici măcar nu a avut botez ortodox canonic cu 3 afundări, ci doar prin stropire/turnare) unde acesta spune că fiecare e liber să se roage oricui, chiar dacă nu e canonizat inca de Biserică.


   Dragii mei, fiecare isi poate folosi libertatea / riscul de a se ruga  individual cuiva necanonizat. Însă a întocmi acatiste, și mai ales  unor cunoscuți  fasciști, antisemiți și mai ales ecumeniști gen Codreanu, Moța, Marin..., mi se pare EXTREM de grav!!!


  Acatistele nu se fac oricum si de oricine, ci doar cu aprobarea  ierarhilor, a Bisericii.

 
După cum se poate vedea in poza de mai sus, tot in acel articol de pe Dervent.ro  găsim și o "icoană" unde găsim alți fasciști pictați cu aureolă de sfinți, ba chiar și cu denumire de sfinți, iar asta se cheamă neascultare crasă de Biserică, de canoanele și învățăturile Sf Părinți.


Revenind la acel acatist:



Icosul al 2-lea:
"Se clătina aşezarea creştină a lumii şi puterile întunericului cumplit spumegau, iar ostaşii lui Hristos (Moța și Marin) cu inimă vitează, nesuferind unele ca acestea, au pornit grabnic spre Spania (eretică papistașă) însângerată unde moarte de martiri cu bucurie au primit; iar voi, Sfinţilor, legământ aţi făcut pe mormântul lor să duceţi lupta cea bună pentru izbăvirea neamului..."



Condaculul al 3-lea:
"Voit-au vrăjmaşii Crucii şi vânzătorii de ţară să rupă sufletul românesc de Hristos, dar s-a ridicat nouă viteaz apărător cu suflet de Arhanghel (Corneliu Zelea Codreanu), care viaţa pentru legea strămoşească şi-a pus zicând: „Cel ce luptă, chiar singur, pentru Dumnezeu şi neamul său, nu va fi învins niciodată”; iar acum, biruitor, cu îngerii în ceruri, acestuia neîncetat îi cântă: Aliluia!"   (Știți voi sigur asta?)



Prin acatist se mai spune:

Bucuraţi-vă, cei ce „trădători de ţară” aţi fost numiţi.
(Chiar au făcut mult rău țării, din cauza extremei drepte fasciste românești care fiind aliată cu Hitler și-a propus să se oprească abia după ce vor distruge Moscova, iar după ce armatele lui Antonescu au comis atrocități cumplite pe teritoriul rusesc, a venit biciul lui Dumnezeu peste această țară cu tot mai grave derapaje fasciste, plătind apoi grele despăgubiri de război din cauza lor.
Și spun Sf Părinți că mucenicia ereticilor nu este nimic altceva decât plată a nebuniei lor)



BOR-ul, din păcate, prin tot felul de neorânduieli, s-a depărtat foarte mult de duhul ortodox autentic, și a alunecat pe cele două mari prăpăsti, cea ecumenistă și pe de altă parte cea fascistă care în mare parte e tot ecumenistă.



   Voi încheia cu o pildă foarte clară din cartea Sfântului Paisie Aghioritul - VIAŢA CUVIOSULUI PAISIE AGHIORITUL” unde la pag.199  ne dă pildă de dreaptă socoteală în rânduiala de cinstire corectă a sfinţilor. 

   Citez: “Stareţul credea cu tărie în sfinţenia Cuviosului Arsenie Capadocianul (pe care îl iubea enorm, fiindu-i şi  ucenic). Cu toate acestea a spus maicilor să nu îi pună aureolă de sfânt la icoană, nici să o aşeze pe iconostas cu icoanele sfinţilor. Când Stareţul a fost întrebat de ce nu vrea, a răspuns: "Dacă vrea, să se ridice el singur.  Adică să intervină pentru a i se face canonizarea." A aşteptat ca mai întâi Biserica să-l recunoască drept sfânt şi numai după aceea a pus aureolă la icoană şi a scris "Sfântul Arsenie”."



   Solicit cu această ocazie administratorului site-ului oficial al Mănăstirii Dervent , retragerea acestui articol neortodox de pe portalul său.

  Doamne ajută!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

MARILE PROBLEME ALE MIŞCĂRII LEGIONARE (dovezi chiar din cărţile legionare privind caracterul fascist, antisemit, ecumenist, ezoterist şi neortodox al grupării legionare)

RĂTĂCIRILE ECUMENISTE ale Arhim. ILIE CLEOPA din cartea “CĂLĂUZĂ ÎN CREDINŢA ORTODOXĂ”

Conspiratia clanurilor de machedoni împotriva României